http://alternativ-kiralyhaz.blogspot.com/

2014. november 30., vasárnap

Fürdőgolyó - levendula illattal

A fürdőgolyó

A Himalaya-sónak és a nátrium hidrogén karbonát tartalmának köszönhetően bőrpuhító, gombaölő és méregtelenítő hatása van - enyhén lúgosítja a szervezetet. Az illóolajok a bőr puhaságát adják vissza, a gyógynövények pedig biztosítják a természetes gyógyító hatást. A citromsav természetes és gyengéd módon eltávolítja az elszarusodott felhámot így a hatóanyagok akadály nélkül tudnak beszívódni a bőr mélyebb rétegeibe is. Bőre selymes, puha tapintásúvá válik és nem lesz szüksége testápolóra.

A fürdőgolyók kézzel, eredeti arab recept alapján készülnek. Teljesen adalékanyag mentesek - akár ehetőek is lehetnének, hisz csupa élelmiszer az alapanyaguk - a már emlitett hozzátevőkön kivül fajtától függően tartalmaznak olivaolajat, kókuszolajat, mézet, kakaóvajat, mandulavajat és szinezékként természetes alapanyagokból készült ételfestéket.



Levendulás fürdőgolyó gyógyhatása:

Antibakteriális, fertőtlenítő, gyulladást csökkentő
A pattanásos, gyulladásos bőrt nyugtatja - kezdetben csipős érzés léphet fel.

fáradtságot, izomfájdalmakat, a reumás fájdalmakat csökkenti.
Gyulladásos izomfájdalmakat enyhíti.
Az immunrendszert erősíti élénkíti,
Relaxál, regenerál.
Hatékony zsíros hajra és korpás fejbőrre is
A bőrt bársonyossá teszi
Segíti az alvást
Rovarcsípéseket csillapítja
Segíti a horzsolások és kisebb sebek gyógyulását  kezdetben csipős érzés léphet fel.
Segít pszichés és idegi panaszokkor (alvászavar, idegesség, fejfájás, migrén)
Szív és érrendszerhez kapcsolódó panaszok (alacsony vérnyomás) enyhítésében.
A bőrápolásban is kiváló.
Izmok és izületek gyulladásának csökkentésére.

Levendulás fürdőgolyó fürdőviz párája feszültségoldó, idegerősítő, nyugtató hatású.
Enyhíti a fejfájást, a depresszív kedélyállapotot, segíti az elalvást, az alvászavarokat megszűnteti
,tisztítja a légutakat, csökkenti a fertőzéseket. 

Asztmások
nak nem ajánlott!

Sószoba



Áldott 1. Adventot!



2014. november 28., péntek

Szakits időt az egészségre!


Adventi ablakdisz

Advent 2014.



Raffai Léna munkája 

Ajándékutalvány

Ünnepi alkalmakra
Ajándékozz Egészséget!










Himalaya-só ivókúra


A sóoldat ivókúra

A sóoldat ivókúra segítségével mindenkinek lehetősége van egészségessé válni, közérzetét javítani, energiával feltöltődni és megtalálni külső és belső egyensúlyát!


SOLE készitése:

Vegyünk egy zárható üveget, öntsük bele a Himalaya-só granulátumokat, majd a só szintjéig töltsük fel "tiszta" vizzel és zárjuk le az üveget. Kb. 1 óra múlva már létrejön a felszinen egy réteg viz, 26%-os töménységben. Ezt nevezzük SOLE-nak. Amikor elhasználtuk ezt a vizet, marad még só az üvegben és erre kell a só magasságáig tölteni vizet és várni ismét minimum 1 órát, de legjobb este elkésziteni és reggel már fogyasztható.
A SOLE jó minőségű vizzel készitve korlátlan ideig eláll.


A kész 26%-os kristálysó oldatból egy teáskanálnyit tegyünk egy pohárba és töltsük fel jó minőségű szénsavmentes ásványvízzel vagy tisztított csapvízzel. Ezt a sóoldatot igyuk minden reggel felkelés után éhgyomorra. Mindig szobahőmérsékletű vizet használjunk, hogy szervezetünknek ne kelljen a hőkiegyenlítésre energiát fordítania!

De tehetjük ezt a kávéskanálnyi 26%-os sóoldatot 1 l vízbe, amit a nap folyamán megiszunk. Akinél a salaktalanítás (pl.hasmenés) nagyon hevesen lép fel, az az ivókúrát kezdetben cseppenként adagolja és emellett a napi vízmennyiséget növelje meg. Gyerekeknél és csecsemőknél elég néhány csepp a sóoldatból. 

Az éhgyomorra megivott oldat segíti az éjszaka kiválasztott és felgyülemlett salakanyagok kiürülését, így minden napot "tiszta lappal" kezdhetünk, ami megkönnyíti szervezetünk optimális működését.


A sóoldat képes a szervezetben 24 órán keresztül fenntartani a kristálysó rezgésmintáját .

Az ivókúra során nem a mennyiség, hanem a rendszeresség és a kristálysó minősége a fontos a pozitív hatás eléréséhez! (Az 1 teáskanálnyi sóoldat bőven elegendő egy napra, de ezt folyamatosan, hónapokon keresztül kell innunk, akár életünk végéig.)

Az ivókúra jótékony hatással van:

​-
  Az öngyógyító erők aktiválása        
​-
  Anyagcserezavarok                
​-
  Emésztési problémák
​-
  Mozgásszervi megbetegedések      
​-
  Vese és hólyag megbetegedések        
​-
  Bőrbetegségek
​-
  Allergia                                                
​-
  Szív és keringési panaszok              
​-
  Alvás zavar
​-
  Koncentrációs zavarok              
​-
  Stressz esetén

2014. november 25., kedd

A só ősi orvosság - hatásai




A só ősi orvosság - hatásai:


- A sónak, a szervezetünkben a vízháztartás szabályozásán kívül még más szerepe is van, például:
A só egy természetes antihisztamin. Asztma esetén ugyanolyan hatásos, mint egy inhalációs-spray, csak mellékhatások nélkül. Asztmás rohamnál igyunk két-három pohár vizet és tegyünk a nyelvünkre egy csipetnyi természetes sót.
Só védi a sejteket és különösen az agy sejteket az elsavasodástól.

- A vesének szüksége van sóra, a túltengésben lévő savak leépítésére és azoknak vizelettel történő kiválasztására. Ha a szervezet sóban szegény egyre jobban elsavasodik.

- A só fontos a lélektani és érzelmi zavarok kezelésében. A depresszió kezelésénél használt Litium a sót próbálja meg helyettesíteni.

- A só fontos szerepet tölt be az agyban a serotonin és a melatonin- szint konstans fenntartásában. Ha elegendő víz és só van a szervezetben, akkor, mint természetes antioxidánsok eltávolítják a toxikus salakanyagokat, így nem kell esszenciális aminósavakat, mint pl. tryptophan és tyrosin a szervezetnek feláldozni. Ugyanis a tryptophan szükséges a serotonin, melatonin és tryptamin képzéséhez.

- A só szükséges a rák megelőzésében és kezelésben. A rákos sejtek oxigén jelenlétében elpusztulnak. Ezek un. anaerob organizmusok, amelyek oxigén hiányos közeget igényelnek. Ha elegendő víz van a szervezetben, és a só megnöveli a vér mennyiséget. Akkor a cirkuláló vérrel az oxigén mindenhova eljut, és az így aktivált és motivált immunsejtek bejutnak a rákszövetbe és elpusztítják azt. A dehidratáció gyengíti az immunrendszert.

- A só fontos az izomzat és az erőnlét fenntartásához.
- Só csökkenti a szívritmus zavarokat és fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályzásában. A víz : só aránya nagyon fontos. Egy só szegény táplálkozás magas víz fogyasztás mellett egyes embereknél magas vérnyomáshoz vezethet. A logika egyszerű. Ha Ön vizet iszik, de sót nem eszik, akkor nem marad elég víz a vérkeringésbe, hogy a véredényeket teljesen feltöltse.

- A só fontos alvás zavaroknál, egy természetes altató.
Cukor betegségnél a só segít a vér cukor szintet egyensúlyban tartani és csökkenti az inzulin szükségletet.
A víz és só csökkenti a szem és érrendszeri károsodásokat.

- A sejteknek szükségük van sóra, a hidroelektromos energia fejlesztéséhez. Ugyanis a só szállítja az elektromos áramot a sejtekhez.
-A só fontos szerepet játszik az idegsejtek közötti összeköttetésben és az információ feldolgozásában.
- A só szükséges az emésztéshez, a tápanyagok felszívódásához.

- A só tisztítja a tüdőt, a hörgőket és segít a slejm felszakításában. A só felbontja, meglágyítja a nyálkát a tüdőben. (Asztma, Emfizema- tüdőtágulat, Mukoviszidose) A só nyelvre téve megállítja a száraz köhögést. A só szükséges a hurut és az arcüreg lerakódásainak felszakításához.
- A só a köszvény és az arthritis (izületi gyulladás) megelőzésében fontos szerepet tölt be.

- A só megakadályozza az izomgörcsöket.
- A só megakadályozza a túlzott nyáltermelést. Túlzott nyáltermelés só hiányt jelez.
- Az osteoporose- csontritkulás- egyes esetekben a víz és a só hiányára vezethető vissza.
Sóra van szükség a csontozat erősítéséhez.

- A só mivel szerepet játszik a serotonin és a melatonin- szint konstans fenntartásában és ezek szabályozzák közérzetünket, mint pl.: önbizalom, pozitív gondolatok. Így a só közvetetten befolyásolja személyiségünket.

- A só fontos a libido megőrzésében.

- A só segít a toka csökkentésében. Ugyanis a só hiány miatt a nyálmirigyek több nyálat termelnek, hogy segítsék a rágást és a nyelést. Valamint hogy elegendő vizet szolgáltassanak a gyomornak a táplálék felbontásához. A vérkeringés a nyálmirigyekben megnövekszik és a véredények víz áteresztővé válnak, hogy a mirigyeket több vízzel lássák el a megemelkedett nyál termelés érdekében. A véredények már nemcsak a mirigyek körül, hanem a nyakban, az állban és az arcban is víz áteresztővé válnak és itt is víz gyűlik össze.

- A só megvéd a visszerek és a hajszálér repedéstől.

- Asztmásoknál fontos megemlíteni, hogy amilyen fontos a só, olyan káros a sok Kálium. A Magas kálium tartalmú gyümölcsök- pl. narancs, banán- sportitalok asztma rohamokat okozhatnak. Ezért célszerű ezeket egy kicsit megsózni, hogy a Nátrium és Kálium egyensúlyát fenntartsuk.

- Sportolás előtt egy kevés só megnöveli a tüdő kapacitását és a túlzott izzadást meggátolja.

2014. november 18., kedd

Mandala

Aprólékos munkával, színezett homokból készülő tibeti mandala


A szó, az ősi indiai szent nyelvből, szanszkritból származik. Jelentése: kör, körszelet, korong. Más vélemény szerint jelentése az elmével kapcsolatban áll. Eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető, ahol ma is, évezredek óta használják meditációs technikákhoz, gyakorlatokhoz. A jógik elmélyedést segítő különféle eszközöket használnak, melyekre támaszkodva szilárdan tarthatják tudatukat meditációjuk tárgyán. Ezek a test- és kéztartások, azaz mudra, a hangok, ami nem más mint a mantra, a kézbe vehető tárgyak, tehát a vadzsra és a málá illetőleg az istenségek különféle képi ábrázolásai, azaz a mandala.

Nem kell feltétlenül megtanulni vagy megérteni működési rendszerüket, mivel erejük, igazságuk és a valóság az egyszerűségükben van.
A mandaláknak fényre van szükségük ahhoz, hogy hatásukat maximálisan kifejthessék,, tehát kerülhetnek ablakba, világos helyre vagy gondoskodnunk kell megvilágitásukról lámpával, gyertyával.
Nem ajánlatos a helységek nyugati és északi oldalára tenni.
..és nem utolsó sorban a gyógyitásra szánt mandalát, a kivánt eredmény elérése érdekében, nagyon fontos, hogy mandala készitést tanult szakember készitse el a mandalát, személyre szólóan, aki figyelembe veszi az elhelyezés helyét, a személy karakterét, izlésvilágát, szükségleteit és életkörülményeit, - mivel a mandala képes az élőlények energiarendszerét befolyásolni, megfelelő hullámhosszra állitani és az agyféltekék közötti harmonikus összeköttetést megteremteni. Igy megnyugtatja és regenerálja a szervezetet, beinditja öngyógyitó képességét, új gondolatokat ébreszt, növeli az agy felhasználható kapacitását, tágabb összefüggések megértésére, egyes esetekben különleges képességek kifejlesztésére tesz alkalmassá.
Persze készithet mindenki kedvére mandalát - a pszichológia előszeretettel használja különféle elemzéseknél.


A mandala színeinek jelentése:

– Fehér: megkönnyebbülés, tökéletesedés, együttérzés, nyugalom.
– Fekete: titok, megérzés, belátás, újjászületés.
– Szürke: lelki gyógyulás, szelídség, szeretet, hűség.
– Sárga: barátságosság, fogékonyság, természet, intelligencia.
– Kék: elégedettség, ellazulás, harmónia.
– Tűzpiros: rettenthetetlenség, hatalom, változás, szerelem.
– Bíbor: emberszeretet, idealizmus, bölcsesség.
– Rózsaszín: érzékenység, a "belső" gyógyulása, egyetemes gyógyulás.
– Narancs: önkontroll, vitalitás, becsvágy, megérzés.
– Zöld: növekedés, bizalom, kapcsolat, gyógyulás, nyugalom.
– Barna: földközelség, stabilitás, tudatos kötődés a környezethez.
– Ezüst: érzékfölötti, természetfölötti képességek, áradó érzelmek, jólét.

2014. november


2014. november 17., hétfő

Árjegyzék

063 81 061 80



Sószoba:

Felnőtteknek        45 perc  200 dinár
Iskolásoknak       45 perc 100 dinár
Nyugdijasoknak  45 perc 100 dinár
Szülővel vagy Nagyszülővel
az Óvodásoknak  egy mosoly :)
12 éves korig CSAK felnőtt felügyelettel!