http://alternativ-kiralyhaz.blogspot.com/

2014. szeptember 22., hétfő

Himalaya-só eredeti darabok



Kíméletesen, kézi erővel fejtik ki a Himalayánál, meghagyva a természetes állapotát. Törik, granulálják vagy őrlik - a szükségleteknek megfelelően. 
A Himalaya-só energiaadó, semlegesítő, méregtelenitő és salaktalanító hatású.

Himalaya sólámpák



Évek óta az estéink kötelező tartozéka a sólámpa: kiváló hangulatjavító, kellemes világítóeszköz és egészségügyi hatása sem elhanyagolandó. Ha be tudjátok szerezni, mindenképp érdemes kipróbálni.

Az ember egy idő után bizony sólámpa-függővé válik. Nincs olyan nap, hogyha kezd besötétedni, automatikusan ne nyúljak a kis hangulatvilágítás bekapcsoló gombja felé.

Amellett, hogy kellemes lakáskiegészítő eszköz, nyugtató fénye van, és nagyon jó hangulattal tudja betölteni a szobát. Manapság már különböző színbe lehet kapni, a halvány sárgától a vöröses árnyalatokig széles a skála, de én inkább a természetes fehéres-sárgás mellett voksolnék. Nem túl tolakodó, és olyan, mintha a lemenő nap beköltözött volna a szobába.

Van, aki nem csak azért tart a lakásban sólámpát, hogy kellemes fény töltse be azt, hanem, mert semlegesíti az elektromos gépek által kibocsátott káros sugárzásokat. Ezért érdemes tévé vagy számítógép közelébe tenni. Nem csak az életterünket, de a szervezet méregtelenítésére is jó hatással van, ionokat bocsátanak ki, melyek feljavítják a helyiség levegőjét. Depresszióra, vérszegénységre, vérnyomásproblémákra és az asztmára is jó hatással van.

Az irodába is vihetünk be sólámpát, ugyanis hatására csökken a fáradtságérzés és növeli a koncentráció képességét. Megtisztítja a környezetünket, a levegőből eltávolítja a pollent, a port, a baktériumokat, és a penész ellen is jótékony hatással van. Használhatjuk meditációhoz, feltöltődéshez is, használata pozitív, nyugtató hatást eredményez.

2014. szeptember 19., péntek

A só - egy ősi orvosság



Himalaya-só eredeti darabok



A só minden élőlény számára életfontosságú ez különösen érvényes asztmás, allergiás és autoimmun megbetegedésekre. Víz, Kálium és só együttesen szabályozzák a szervezet vízháztartását. A víz, a szállító szerepét betöltve a sejtek anyagcsere folyamatainál keletkező bomlástermékeket távolítja el. A sejten belüli víz háztartásért a Kálium felelős, mennyiségbeli arányában. A növény világban is a gyümölcsök húsának keménysége is a Kálium által megkötött víztől függ. A napi ételeink sok Káliumot tartalmaznak, az elfogyasztott gyümölcsök és zöldségek formájában, de szinte sót alig. Ezért fontos a só mindennapos utánpótlása. Só vizet von el a sejtekből, így biztosítja a sejten kívüli víz háztartást. Szerveztünkben alapjában véve két "tenger" van az egyik a sejten belüli, a másik a sejten kívüli. Az egészségünk e két "tenger" egyensúlyától függ. Ezt tudjuk biztosítani elegendő víz bevitellel, Káliumban gazdag gyümölcsök és zöldségek, valamint egy természetes só fogyasztásával. Ha nem veszünk magunkhoz elegendő vizet, vízhiány lép fel. Ebben az esetben a szervezet a sejten kívüli víz háztartásból veszi el a szükséges vizet, a vízhiányban szenvedő sejtek életben tartásához. Végszükség esetén a szervezet, a sejten kívüli vízből képes, az életfontosságú sejtekbe vizet bepréselni.
Az extracelluláris víz mennyiséget a szervezetünk egy óvintézkedéssel tartja meg: a vesének parancsot ad sót visszatartani, ami a sejten kívüli vizet megköti, tehát az ödéma (vizenyő) kialakulásáért a vízhiány a felelős.
Ha az intercelluláris víz mennyiséget krónikusan az extracelluláris vízből kell a szervezetnek bepréselni, ezzel együtt növelni kell a bepréseléshez szükséges nyomást. Ez a nyomásnövekedés jelentkezik Hypertonie, azaz magas vérnyomás formájában. A felgyülemlett víz később okozhat tüdő ödémát (asthma-cardiale) is.
A terápia ezeknél a betegségeknél: a vízhiány megszüntetése.
A víz felvételével a szervezetet nem szabad túl terhelni, hanem lassan, szakaszosan kell inni, addig míg a vizelet mennyisége megegyezik a bevitt víz mennyiségével. Ha elegendő vizet iszunk, sót mosunk ki a szervezetünkből. Ahogy csökken a só és nő a víz mennyisége, már nem kell a szervezetnek a vizenyő folyadékot visszatartani. Így meg tudunk szabadulni a szövetekben-óvintézkedésként, vízhiány miatt- megkötött víztől.
Himalaya-só granulátum


2014. szeptember 18., csütörtök


Himalaya-só

Himalaya-só



Pakisztánból érkezett


Manapság egyre többen szenvednek légúti megbetegedésektől és azok szövődményeitől. Sajnos a nagy por és légszennyezettség még az egészséges ember szervezetét is nagyon megterheli. Ahogy felnövünk, folyamatosan tanuljuk a rendszeres napi teendőket, és erre neveljük gyermekeinket is. (fürdés, hajmosás, fogmosás, ruháink és eszközeink tisztán tartása) Egyre fontosabb azonban, hogy a tüdőnkre is fordítsunk kellő figyelmet. Bár ez kevésbé van szem előtt, és hatalmas felületének köszönhetően sokáig jól működhet, mégis az egyre növekvő levegőszennyezés miatt nagy veszélynek van kitéve.

A tüdőre is ajánlott tisztító kúrát alkalmazni évente pár alkalommal. E miatt már nálunk sem kell külföldre utazni a tengerpartra vagy egy sóbányába. A himalája száraz sóterápiának, más néven haloterápiának számos előnye van, például kiváló mikroorganizmus pusztító eljárás. A rendkívül sok különböző nyomelem jelenléte kis mennyiségben lehetőséget ad a test számára, hogy gyógyítsa és felújítsa önmagát nagyon hasonló módon, mintha több száz féle növényi eredetű kémiai anyagot fogadna be herbális terápia által.

A haloterápia a sószobák mikroklímáját hozza létre, mesterséges úton. A száraz sóterápia során 0,1-10 mikron átmérőjű sórészecskék kerülnek a levegőbe. A nagyobb szemcsék fennakadnak a felső légutakban, míg a 0,1-2,5 mikron nagyságúak behatolnak a hörgőcskék és tüdűhólyagocskák valamennyi szegletébe és lerakódnak felületükön. Annak ellenére, hogy a Himajaya-só részecskék egy teniszpályányi területen terjednek szét a tüdűhólyagocskák felületén, csak néhány milligramm só szükséges. Ez azt jelenti, hogy magas vérnyomással küszködő pácienseknek nem kell attól tartania, hogy egy-egy haloterápiás kezelés folyamán túl nagy mennyiségű Himalaya-só kerülne a szervezetbe.

A sórészecskék lerakódása csökkenti a nyálka viszkozitását és helyreállítja a normális nyálkaszállítási rendszert, amely eltávolítja a patogéneket és lerakódásokat a légutakból. A haloterápia fő – vagy mellékterápiaként is kiválóan alkalmazható szinte valamennyi légúti megbetegedés esetében (például asztma, krónikus hörghurut, tüdőgyulladás akut stádiuma után, bronchiectasia, asthma, köhögés, légszomj, dohányos köhögés, megfázások és influenza, melléküreggyulladások, rhinitis és légúti allergiák, allergiák, légúti fertőzések, mandulagyulladás, nyelőcsőgyulladás, stb). A sóterápia ezen kívül megelőző terápiaként, a légzőszervek tisztítására is kiválóan használható. A sószoba specifikus mikroklímája kiváló hatást gyakorol egyes bőrbetegségekre is.

A kúra során, a Király-Házban a Himalayából származó kristálysót használunk. A Himalaya kristálysó a mai ismereteink szerint az egyik legtisztább és legjótékonyabb hatású só. A benne található 84 féle ásványi anyag szerves állapotban van jelen, így ezek könnyedén beépülhetnek szervezetünkbe. A himalája só teljesen tiszta és szennyeződés mentes, nem tartalmaz semmiféle adalékanyagot. A közönséges asztali só tulajdonképpen egy ipari melléktermék, amely nátriumon és klóron kívül még adalékanyagokat /tapadás gátló, víztaszító stb./ tartalmaz.






Kimozdult csigolyáink elnyomják az idegpályákat, így komoly szervi rendellenességet, szívpanaszokat és számos egyéb betegséget okozhatnak!
Gerincünk, csigolyáink karbantartása
évente 1-2 kezeléssel máris hozzásegít
a tartós egészséghez.

Hangulatos sószoba

A kezelésre szolgáló helyiséget egészségmegőrző és gyógyitó céllal alakitottuk ki, mivel köztudott, hogy
 fél óra tartózkodás a Himalaya sószobában 
megegyezik 2-3 nap tengeri levegővel.