http://alternativ-kiralyhaz.blogspot.com/

2016. január 11., hétfő

Kókuszolaj kávékrémesítő recept



2 evőkanál ebből a kókuszolajkeverékből, és rengeteg kalóriától szabadulsz meg!

Amennyiben kávérajongó vagy, és minden reggeled ezzel a csodás fekete itallal indul, akkor ezt a receptet kifejezetten neked találták ki! Amiről a továbbiakban beszélni fogunk, az nem csak egészségesebbé teszi az italod, hanem jelentősen felpörgeti az anyagcseréd is.


Kókuszolaj kávékrémesítő recept


Amire szükséged van: ¾ csésze kókuszolaj, 1 teáskanál őrölt fahéj, ½ csésze virágméz, 1 evőkanál kakaópor (opcionális).

Az arányokat egyébként ízlésed szerint módosíthatod, így hát ha nem szereted édesen a kávét, akkor megfelezheted, vagy akár ki is hagyhatod a mézet.

Elkészítése: annyit kell tenned, hogy egy edényben alaposan összekevered a hozzávalókat, aztán, amikor kész van, átöntöd az egészet egy befőttesüvegbe. Ebből a keverékből kell majd a forró kávéhoz adnod 2 evőkanálnyit. Az így kapott oldatot pedig magas fokozaton, kb 5 másodpercig turmixold. Meg is van az egészséges kávéitalod!

Jótékony hatásai: a kókuszolaj pozitív hatását elsősorban a benne rejlő közepes láncú zsírsavaknak köszönheti. Egy korábbi kutatás során ugyanis kiderült, elég 1-2 evőkanálnyit fogyasztanunk naponta a közepes láncú zsírsavakból, és 5%-kal nő az energiafelhasználásunk, ami természetesen a kalóriaégetés felpörgetéséhez vezet.

Ezzel a módszerrel tehát egy áltagos ember 120 kalóriával többet égethet el naponta. A közepes láncú zsírsavak előnye továbbá az, hogy a bevitelük után szinte azonnal energiává alakulnak, ezzel serkentve az anyagcserét.

Forrás:Twice

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése