http://alternativ-kiralyhaz.blogspot.com/

2015. január 25., vasárnap

Párásitás

Párásítsd és tisztítsd a levegőt Himalaya-sókristályokkal!




A téli időszakban sokan küzdenek különböző légúti megbetegedésekkel, náthával, ráadásul sokak elég nehezen lábalnak ki belőle. Hasznos eszköz erre a problémára a só. Nem feltétlen kell drága eszközöket venni a megelőzéshez, sokszor egy kis házi praktika is segít! Nézd meg, mit ajánlunk.

A levegő ideális páratartalma 40-70% között van. E felett jobban szaporodnak a baktériumok, bár bizonyos baktériumok esetén pedig pont, hogy a szárazabb levegő a kedvezőbb. Lehetőségünkhöz mérten próbáljuk a páratartalmat 40-70% között tartani. Párásítás esetén a legjobb, ha sós vizet párologtatunk. Felesleges mindenféle légszűrő gépeket beszereznünk, ha teszünk minden helyiségbe 1-1 tálkát, amiben só van (lehetőleg nagyobb darab kristálysók). Ezt öntsük fel vízzel, és ha elpárolgott, természetesen pótoljuk. Nem fontos a radiátoron tárolni, mivel így a hirtelen párolgás miatt a só kicsapódása fokozódik és „végig mászhat” a fűtőtesten. Ez szép ugyan, de szükségtelen és takarítani is kell.

Amire szükségünk lesz, az só (lehetőleg „tiszta” só, ezekből is inkább nagyobb darabok, mint az őrölt), egy tálka és víz. Esetleg érdemes a tálka alá tányért vagy alátétet tenni, mivel ahogy a só párolog, elkezd kicsapódni az edényünk szélére, ezzel egy gyönyörű jelenséget létrehozva, viszont ez „lemászhat” az edényünkön kívülre is. Ezt könnyedén le tudjuk morzsolni a kezünkkel és mehet vissza a tálba, viszont nagyon szépen néz ki, érdemes rajta hagyni az edény falán, onnan is tökéletesen tud párologni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése