http://alternativ-kiralyhaz.blogspot.com/

2014. december 26., péntek

Természetes Himalaya kristálysó (gyámántsó) a túlsavasodás ellen

Az elsavasodás és következményei. Savasító és lúgosító ételek. Természetes Himalaya kristálysó (gyámántsó) a túlsavasodás ellen 
 
Nagyon sokféle betegség létezik, a kiváltó ok azonban szinte mindig ugyanaz: a természetnek ellentmondó, életellenes életmód. Ennek általában két fő oka van: a tudatlanság és a hanyagság.

Korunk legveszedelmesebb civilizációs betegsége a túlsavasodás, amiről bár sokat hallunk manapság, mégsem vagyunk igazán tisztában a súlyával.

Az egészség közvetlenül függ a test sav-bázis egyensúlyától. Mit is jelent ez?
 

|__________________|_________________|
  0                           7                     14 Ph
  savas                             lúgos

Mindannyian lúgos Ph értékkel születünk. Vérünk Ph értékének állandóan 7,2 - 7,4 (enyhén lúgos) között kéne lennie, ehelyett  ez az érték kinek jobban, kinek kevésbé 7,0 alatt, tehát a savas tartományban mozog.
Ez nem is csoda, hiszen a ma embere (tisztelet a kivételnek!) 80% savasító és 20% lúgosító ételt fogyaszt nap mint nap, pedig  éppen ellenkezőleg kellene!

A test sav-bázis egyensúlyának helyreállítása mindenféle betegség legyőzésének alapja! Ha nincs meg ez az egyensúly, akkor minden kezelés kudarcra van ítélve vagy csak átmeneti javulást hozhat.
Ahogy az erdőket pusztítja a savas eső, úgy pusztítja az embereket az elsavasodás!

Mi vezethet elsavasodáshoz?

     - inaktivitás
     - stressz, túlhajszoltság
    - helytelen táplálkozás (tartósított, finomított ételek, kevés nyers zöldség és gyümölcs)
     - helytelen étkezési szokások (kapkodva eszünk, rágatlanul nyeljük le az ételt, együtt fogyasztunk fehérjét és szénhidrátot...)
     - kémiai eredetű gyógyszerek, elektroszmog (elektroszmog ellen hatékony házi védekezés a sólámpa és sótégla!)

Csak néhány példa arra, hányféle sav termelődik a szervezetünkben:

•    stressz                                          -      sósavat
•    cukor, finomliszt, zsírok                    -      ecetsavat
•    sajt, felvágottak                             -      borkénsavat
•    hús                                               -      húgysavat
•    kávé, fekete tea                            -       csersavat
•    buborékos ásványvíz                       -      szénsavat       
termel.


Ijesztő adat:   - 1 szelet hús elfogyasztása 5 gr húgysavat termel a szervezetben.
1 gr húgysav semlegesítéséhez 6-7 liter tiszta vízszükséges  vagyis az
- 5 gr húgysav közömbösítéséhez
30-35 liter vizet kellene  meginnunk!!!
                              

Ezzel persze nem megrémíteni szeretnélek, csak szeretném hangsúlyozni, mennyire fontos a tiszta víz kellő mennyiségű fogyasztása, illetve hogy minden savasító étel mellé "kötelező" lúgosító ételek (pl. nyers zöldség, saláta ) fogyasztása.

Szerencsére szervezetünk okos jószág, és mindig törekszik a lúgosításra, ehhez azonban támogatásra van szüksége, pl. az alábbi módokon:

- A lúgosításhoz szervezetünk ásványi anyagokat, nyomelemeket, sókat von ki a különböző testrészekből, szervekből, pl. rengeteg Ca-t, ami előbb-utóbb hiányt eredményez a csontokban, a fogazatban, vagyis nélkülözhetetlen a kalcium folyamatos pótlása.

- Az elsavasodás egyik leghatásosabb ellenszere a jó minőségű, tiszta víz fogyasztása. A minimálisan szükséges mennyiség naponta 30 ml/testsúly kg.

- Étrendünk összeállításánál fordítsunk nagy figyelmet a lúgosító ételek fogyasztására. A legoptimálisabb az lenne, ha 80% lúgosító és csak 20% savasító hatású élelmiszert fogyasztanánk, de ha ez nem is megy azonnal, igyekezzünk nagyon sok friss zöldséget és gyümölcsöt enni. Kerüljük a finomított élelmiszereket, az édességet, a cigarettát, alkoholt, csökkentsük a fekete kávé és tea mennyiségét.

- Erősen lúgosító, méregtelenítő és házilag is könnyen kivitelezhető a sófürdő és a sós lábfürdő. 
(A sófürdőről részletesen beszélünk a következő fejezetben)


És most lássuk, a teljesség igénye nélkül, a legerősebben lúgosító és savasító élelmiszereket:
 
 Erősen lúgosító Erősen savasító Semleges
 UborkaCukorTejszín 
 Fekete retekCsokoládé Mandula 
 CéklaSütemény Gesztenye 
 Fejes salátaFehér kenyér Földi mogyoró 
 ParadicsomKemény sajtok Pisztácia 
 SpenótJoghurt Kesudió 
 Póréhagyma Tojás 
 FügeTúró  
 CsipkebogyóFelvágottak  
 MandarinSertéshús  
 SzójacsíraMarhahús  
 SzójababBorjúhús  
 SzójalisztKacsa  
 Fehér babTengeri halak  
 Tiszta vízSzénsavas üdítők 
 Szénsavmentes ásványvízKávéˆ, fekete tea  
Friss zöldséglevekAlkohol
   
      ˆ  A kávéról szeretném megjegyezni, hogy a hagyományos kávék valóban savasítanak, de létezik már egészséges, lúgositó kávé, ami nem csak az elsavasodást akadályozza meg, de a hozzáadott gyógynövénynek köszönhetően jótékonyan hat az immunrendszerre, és a teljes közérzetünkre is.           

Megjegyzés: a zöldségek és a gyümölcsök mind lúgosítóak valamilyen mértékben (kivétel a kelbimbó és az articsóka), ezeket fogyasszuk bátran, lehetőleg nyersen, frissen.
A hús-, hal- és felvágott félék mind savasítanak, ezért ezek fogyasztásukat érdemes csökkenteni vagy legalább időnként beiktatni egy-egy húsmentes hetet.
    
Ez a fejezet talán kicsit hosszúnak tűnik, de vallom, hogy nagyon fontos a sav-bázis egyensúlyról és ennek meghatározó szerepéről sokat és részletesen beszélni, hiszen mindannyiunk kezében ott van a lehetőség, hogy változtassunk, és egészségesen éljünk. De ahhoz, hogy eldönthessük, melyik úton megyünk tovább, kellő ismerettel kell rendelkeznünk.
Üdvözlettel, C. Ildikó
sóterápiás tanácsadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése