http://alternativ-kiralyhaz.blogspot.com/

Oldalak

2014. december 29., hétfő

Negatív érzelmek hatása az egészségünkre





Az emberi tapasztalat része egy sor érzelem, kezdve a boldogságtól a szomorúságig, a szélsőséges örömig és a depresszióig. Mindegyik érzelem különböző érzéseket hoz létre a szervezetben. A testünk különböző vegyi anyagokat bocsát ki, amikor megtapasztaljuk a különböző dolgokat, melyek boldoggá tesznek bennünket, és minden vegyi anyag azon dolgozik, hogy egy más környezetet hozzon létre a testünkben. Például ha az agy szerotonint, dopamint vagy oxitocint szabadít fel, akkor jól és boldognak fogod érezni magad. Ezzel ellentétesen, ha a szervezeted kortizolt szabadít fel, miközben stressz ér, egy teljesen más érzéssel jár, ami túlélő módba kapcsolja a testedet.

Mi van akkor, ha folyton negatív dolgokra gondolunk? Vagy mi a helyzet, amikor pozitív gondolataink vannak? Mi történik akkor, amikor nem terhelnek bennünket sem pozitív, sem negatív érzelmek? Vizsgáljuk meg, hogyan hatnak mindezek a testünkre és az életünkre.

Pozitív vs. negatív

Van-e kettősség a világunkban? Persze mondhatjuk, hogy bizonyos mértékig van, és sok időt töltünk annak meghatározásával és megítélésével, hogy mit kell pozitívnak tekinteni, és mit tekinthetünk negatívnak. Az agy egy nagyon hatékony eszköz, és ahogy meghatározzuk, hogy valami micsoda, vagy minek kellene lennie, az eredményt elkezdjük kifele játszani a világba. Észrevetted már például, ha valaki elveszít valamit, mérges lesz és hirtelen negatív, letört és rossz hangulatú? Míg ha valaki mással történik hasonló, egyszerűen túlteszi magát rajta, és folytatja a napját, mintha mi sem történt volna. Ebben az esetben ugyanazt a tapasztalatot egyikük mégis negatívan látja, a másikuk nem. Tehát a dolgok eredendően pozitívak és negatívak? Vagy mi határozza meg, hogy egy tapasztalat pozitív vagy negatív?

A felfogás határozza meg

Egy pillanatra belegondolva talán rájössz, hogy valójában nincsenek pozitív vagy negatív tapasztalatok, kivéve azt, amit annak határozunk meg. Ezért egy élmény vagy helyzet igazi felfogásának van valódi ereje, hogy hogyan érzünk, ha megtörténik, és hogy ez milyen hatással lesz a testünkre. Miközben mindig azon dolgozunk, hogy túllépjünk minden egyes tapasztalat meghatározásán, és bekerüljünk egy elme-tudatosság állapotba, ahol egyszerűen elfogadunk minden tapasztalatot annak, ami, és mintegy tanulásként fogjuk fel, talán nem jutunk el idáig, és ezért fontos megértenünk, hogy bizonyos érzelmek befolyásolják az egészségünket.

Az elme és a test kapcsolata

Az elme és a test közötti kapcsolat nagyon erős, és bár vizuálisan nem látható, az elme testre gyakorolt hatásai mélyek lehetnek. Lehet egy általánosan pozitív mentális hozzáállásunk, és foglalkozhatunk közvetlenül a belső kihívásokkal, és átfordíthatjuk ezt egy egészséges életmódba, vagy lehetünk negatívak, önpusztító gondolatokkal, és nem foglalkozva a belső problémáinkkal, talán még álcázzuk is ezeket a kérdéseket bizonyos állításokkal és pozitivitással anélkül, hogy megtalálnánk az utat, és ezzel létrehozhatunk egy egészségtelen életmódot. Miért van ez?

Az érzelmeink és a tapasztalataink alapvetően energiák, és testünk sejtmemóriájában tárolhatók. Tapasztaltad már életed során, hogy az érzelmek nyomot vagy fájdalmat hagytak a tested bizonyos területein? Mintha még mindig éreznél valamit, ami megtörtént veled? Valószínűleg azért, mert a tested ezen területén még mindig maradt a tapasztalatból felszabadult energia. A következő érdekes ábra megmutatja a test azon területeit, melyekre a különböző érzelmek hatással lehetnek.

Amikor fájdalom, szorító érzés vagy sérülés van a tested bizonyos területein, ez gyakran valamilyen önmagadban meglévő érzelmi kapcsolatra utal. Első pillantásra nem tűnik annak, mivel általában nem nagyon vagyunk kapcsolatban önmagunkkal és az érzelmeinkkel ebben a gyors tempójú világban, de gyakran ez az igazság. Amikor valakinek már krónikus hát-, térd-, nyak- vagy vállfájása van, és ha a testgyakorlat, fiziológiai vagy bármilyen fizikai kezelés nem gyógyítja, akkor érdemes elkezdeni foglalkozni a mögöttes érzelmekkel. Sokan temérdek időt és pénzt fordítanak fizioterápiára, és hiszik, hogy majd jobb lesz, és valamit nem vesznek figyelembe. Minél többet foglalkozik valaki a tudattalan gondolatmintákkal és az érzelmekkel az egész testen, annál inkább fellazul és eltűnik a fájdalom.

Ha megbetegszünk, vagy sok feszültséget és fájdalmat érzünk, sokszor a testünk kér bennünket, hogy figyeljünk magunkra, és találjuk meg a békét újra önmagunkkal és a környezetünkkel. Ez mind tanulási és egy növekedési folyamat, melyet nem kell elítélnünk, sem félnünk tőle.

Van hozzá erőd

Davis Suzuki írta "A szent élet"-ben, hogy a harag, a gyűlölet és a féltékenység kifejezésekor kilélegzett levegőben lévő molekulák mérgeket tartalmaznak. Ha felhalmoznák ezen mérgeket 1 órán keresztül, az elég lenne 80 tengerimalac megöléséhez. El tudod képzelni, hogy milyen kárt okozol a testednek, ha negatív érzelmek és feldogozatlan élmények maradnak az egész szervezetedben?

Ne feledd, hogy megvan ahhoz az erőd, hogy átvészelj bármit, amit az élet hoz számodra. A negatív és pozitív fogalmi címkézés helyett, mely minden tapasztalattal kapcsolatban van az életedben, próbálj meg a dolgokra egy nagyobb képként tekinteni. Kérdezd meg magadtól, hogyan segíthet ez látni vagy megtanulni valamit? Miképp használhatod a felfogásod megváltoztatásához? Törölnöd kell néhány érzelmet magadban? Fel kell ismerned valamit a másikban, és el kell azt fogadnod? Bármi lehet, és ahelyett, hogy egyszerűen reagálsz, lassíts a dolgokon, és figyelj. Meg fogod találni az eszközöket az érzelmek és a betegség gyors feldolgozásához, amikor annak látod őket, amik valójában, és rá fogsz jönni, hogy miért jöttek. Amíg úgy gondolod, hogy azért vagy beteg, vagy vannak fájdalmaid, mert mindez nincs az irányításod alatt, akkor továbbra is ellenőrizhetetlen módon fogod mindezt folytatni, amíg fel nem ismered, hogy legtöbbjük felett igenis te gyakorlod az irányítást, hogy mit vonzol a szervezetedbe.


Collective Evolution

Méregtelenitő lábfürdő Himalaya-sóval

Méregtelenitő lábfürdő Himalaya-sóval




Régi praktikák egyike, téli estéken (vagy természetesen mikor igény van rá) a lábak áztatása, sós vízben.

Évente két kúra, kúránként 8-10 alkalom, heti háromszori gyakorisággal, alkalmanként 30 perc.Edénytől függően 3-4 liter 40 C fokos 10%-os sós vizet készítsünk, este, vacsora után legalább két órával, tegyük lábainkat a tálba, a víz érjen a bokákig, és hagyjuk, hogy jól melegedjünk át, és táguljanak a talp pórusai.

A szervezet nagytakarításával felérő terápiának mellékhatásairól nincsenek, 6 – 7 alkalom után a pozitív hatások jelentkeznek.

A lábfürdő vizének színe a kezelés alatt megváltozik, attól függően, hogy melyik szervünk méregtelenítése aktivizálódott,

- ha citrom sárgás, akkor a vese, húgyhólyag,

- ha narancssárga, köszvény, reuma vagy ízületi bajok,

- barna színeződés esetén a májfunkciókra kell tekintettel lenni,

- a zöldes szín az epe, szív, ér- és emésztőrendszer hibáira utal,

- sötét szín esetén pedig a nehézfémek, cukorbetegség jelei mutathatók ki.

Az anyagcserezavarok, a magas vérnyomás, az emésztőrendszeri gondok, a gyulladásos folyamatok tünetei 7-8 alkalom után érezhetően mérséklődnek.

Az ülő foglalkozást végző személyek ödémáit gyakorlatilag eltünteti a kezelés.

Mint sok minden más természetes gyógymód ez is a csodával felér, aki teheti, próbálja ki és nem fog csalódni benne.

Fontos, hogy a só természetes, adalékmentes legyen, és a víz is lehetőség szerint tiszta forrásból származzon.

Mostanában elit szépségszalonok is alkalmazzák a technikát, és erre a célra kifejlesztett elektromos lábáztatókat is vásárolhatunk, bizonyára ezek a módszerek is jók, de ne feledjük 
az igazi pozitív hatást a tiszta víz és a natúr  - Himalaya-só - jelenti.

2014. december 26., péntek

Természetes Himalaya kristálysó (gyámántsó) a túlsavasodás ellen

Az elsavasodás és következményei. Savasító és lúgosító ételek. Természetes Himalaya kristálysó (gyámántsó) a túlsavasodás ellen 
 
Nagyon sokféle betegség létezik, a kiváltó ok azonban szinte mindig ugyanaz: a természetnek ellentmondó, életellenes életmód. Ennek általában két fő oka van: a tudatlanság és a hanyagság.

Korunk legveszedelmesebb civilizációs betegsége a túlsavasodás, amiről bár sokat hallunk manapság, mégsem vagyunk igazán tisztában a súlyával.

Az egészség közvetlenül függ a test sav-bázis egyensúlyától. Mit is jelent ez?
 

|__________________|_________________|
  0                           7                     14 Ph
  savas                             lúgos

Mindannyian lúgos Ph értékkel születünk. Vérünk Ph értékének állandóan 7,2 - 7,4 (enyhén lúgos) között kéne lennie, ehelyett  ez az érték kinek jobban, kinek kevésbé 7,0 alatt, tehát a savas tartományban mozog.
Ez nem is csoda, hiszen a ma embere (tisztelet a kivételnek!) 80% savasító és 20% lúgosító ételt fogyaszt nap mint nap, pedig  éppen ellenkezőleg kellene!

A test sav-bázis egyensúlyának helyreállítása mindenféle betegség legyőzésének alapja! Ha nincs meg ez az egyensúly, akkor minden kezelés kudarcra van ítélve vagy csak átmeneti javulást hozhat.
Ahogy az erdőket pusztítja a savas eső, úgy pusztítja az embereket az elsavasodás!

Mi vezethet elsavasodáshoz?

     - inaktivitás
     - stressz, túlhajszoltság
    - helytelen táplálkozás (tartósított, finomított ételek, kevés nyers zöldség és gyümölcs)
     - helytelen étkezési szokások (kapkodva eszünk, rágatlanul nyeljük le az ételt, együtt fogyasztunk fehérjét és szénhidrátot...)
     - kémiai eredetű gyógyszerek, elektroszmog (elektroszmog ellen hatékony házi védekezés a sólámpa és sótégla!)

Csak néhány példa arra, hányféle sav termelődik a szervezetünkben:

•    stressz                                          -      sósavat
•    cukor, finomliszt, zsírok                    -      ecetsavat
•    sajt, felvágottak                             -      borkénsavat
•    hús                                               -      húgysavat
•    kávé, fekete tea                            -       csersavat
•    buborékos ásványvíz                       -      szénsavat       
termel.


Ijesztő adat:   - 1 szelet hús elfogyasztása 5 gr húgysavat termel a szervezetben.
1 gr húgysav semlegesítéséhez 6-7 liter tiszta vízszükséges  vagyis az
- 5 gr húgysav közömbösítéséhez
30-35 liter vizet kellene  meginnunk!!!
                              

Ezzel persze nem megrémíteni szeretnélek, csak szeretném hangsúlyozni, mennyire fontos a tiszta víz kellő mennyiségű fogyasztása, illetve hogy minden savasító étel mellé "kötelező" lúgosító ételek (pl. nyers zöldség, saláta ) fogyasztása.

Szerencsére szervezetünk okos jószág, és mindig törekszik a lúgosításra, ehhez azonban támogatásra van szüksége, pl. az alábbi módokon:

- A lúgosításhoz szervezetünk ásványi anyagokat, nyomelemeket, sókat von ki a különböző testrészekből, szervekből, pl. rengeteg Ca-t, ami előbb-utóbb hiányt eredményez a csontokban, a fogazatban, vagyis nélkülözhetetlen a kalcium folyamatos pótlása.

- Az elsavasodás egyik leghatásosabb ellenszere a jó minőségű, tiszta víz fogyasztása. A minimálisan szükséges mennyiség naponta 30 ml/testsúly kg.

- Étrendünk összeállításánál fordítsunk nagy figyelmet a lúgosító ételek fogyasztására. A legoptimálisabb az lenne, ha 80% lúgosító és csak 20% savasító hatású élelmiszert fogyasztanánk, de ha ez nem is megy azonnal, igyekezzünk nagyon sok friss zöldséget és gyümölcsöt enni. Kerüljük a finomított élelmiszereket, az édességet, a cigarettát, alkoholt, csökkentsük a fekete kávé és tea mennyiségét.

- Erősen lúgosító, méregtelenítő és házilag is könnyen kivitelezhető a sófürdő és a sós lábfürdő. 
(A sófürdőről részletesen beszélünk a következő fejezetben)


És most lássuk, a teljesség igénye nélkül, a legerősebben lúgosító és savasító élelmiszereket:
 
 Erősen lúgosító Erősen savasító Semleges
 UborkaCukorTejszín 
 Fekete retekCsokoládé Mandula 
 CéklaSütemény Gesztenye 
 Fejes salátaFehér kenyér Földi mogyoró 
 ParadicsomKemény sajtok Pisztácia 
 SpenótJoghurt Kesudió 
 Póréhagyma Tojás 
 FügeTúró  
 CsipkebogyóFelvágottak  
 MandarinSertéshús  
 SzójacsíraMarhahús  
 SzójababBorjúhús  
 SzójalisztKacsa  
 Fehér babTengeri halak  
 Tiszta vízSzénsavas üdítők 
 Szénsavmentes ásványvízKávéˆ, fekete tea  
Friss zöldséglevekAlkohol
   
      ˆ  A kávéról szeretném megjegyezni, hogy a hagyományos kávék valóban savasítanak, de létezik már egészséges, lúgositó kávé, ami nem csak az elsavasodást akadályozza meg, de a hozzáadott gyógynövénynek köszönhetően jótékonyan hat az immunrendszerre, és a teljes közérzetünkre is.           

Megjegyzés: a zöldségek és a gyümölcsök mind lúgosítóak valamilyen mértékben (kivétel a kelbimbó és az articsóka), ezeket fogyasszuk bátran, lehetőleg nyersen, frissen.
A hús-, hal- és felvágott félék mind savasítanak, ezért ezek fogyasztásukat érdemes csökkenteni vagy legalább időnként beiktatni egy-egy húsmentes hetet.
    
Ez a fejezet talán kicsit hosszúnak tűnik, de vallom, hogy nagyon fontos a sav-bázis egyensúlyról és ennek meghatározó szerepéről sokat és részletesen beszélni, hiszen mindannyiunk kezében ott van a lehetőség, hogy változtassunk, és egészségesen éljünk. De ahhoz, hogy eldönthessük, melyik úton megyünk tovább, kellő ismerettel kell rendelkeznünk.
Üdvözlettel, C. Ildikó
sóterápiás tanácsadó

2014. december 14., vasárnap

2014. december 13., szombat

Fürdőgolyó - rózsa illattal

A fürdőgolyó

A Himalaya-sónak és a nátrium hidrogén karbonát tartalmának köszönhetően bőrpuhító, gombaölő és méregtelenítő hatása van - enyhén lúgosítja a szervezetet. Az illóolajok a bőr puhaságát adják vissza, a gyógynövények pedig biztosítják a természetes gyógyító hatást. A citromsav természetes és gyengéd módon eltávolítja az elszarusodott felhámot így a hatóanyagok akadály nélkül tudnak beszívódni a bőr mélyebb rétegeibe is. Bőre selymes, puha tapintásúvá válik és nem lesz szüksége testápolóra.




A fürdőgolyók kézzel, eredeti arab recept alapján készülnek. Teljesen adalékanyag mentesek - akár ehetőek is lehetnének, hisz csupa élelmiszer az alapanyaguk - a már emlitett hozzátevőkön kivül fajtától függően tartalmaznak olivaolajat, kókuszolajat, mézet, kakaóvajat, mandulavajat és szinezékként természetes alapanyagokból készült ételfestéket.




Rózsaolajos fürdőgolyó gyógyhatása:



Antibakteriális, fertőtlenítő, gyulladást csökkentő.
A pattanásos, gyulladásos bőrt nyugtatja - kezdetben csipős érzés léphet fel
- tisztítja (narancsbőr, akne, ekcéma)  és rugalmassá teszi bőrünket.
A fáradtságot, izomfájdalmakat, a reumás fájdalmakat csökkenti.
Gyulladásos izomfájdalmakat enyhíti.
Az immunrendszert erősíti élénkíti,
Relaxál, regenerál.
Hatékony zsíros hajra és korpás fejbőrre is.
A bőrt bársonyossá teszi.
Segíti a horzsolások és kisebb sebek gyógyulását -  kezdetben csipős érzés léphet fel.
Segít pszichés és idegi panaszokkor (alvászavar, másnaposság, fejfájás, migrén)
Szív és érrendszerhez kapcsolódó panaszok enyhítésében.
Izmok és izületek gyulladásának csökkentésére.

A rózsa illatú fürdőgolyó fürdőviz párája feszültségoldó, idegerősítő, afrodiziákum.
A szemfáradtság egyetlen enyhitője. 

Enyhíti a fejfájást, az alvászavarokat megszűnteti,
tisztítja a légutakat, csökkenti a fertőzéseket.

A 100% tisztaságú rózsaolaj több mint 4000 összetevőt tartalmaz, hatásai között szerepel a gyulladáscsökkentés, és az antidepresszáns hatás is, egyszóval harmóniát teremt a lelkünkben.

Terhesség esetén kerülendő az alkalmazása, mert korai méhösszehúzódásokat is okozhat.
Terhességmegszakitás és szülés után kimondottan ajánlott!



2014. december 9., kedd

Uwe Albrecht


Meridiánok

Kivánság mudra


2014. december 1., hétfő

Sószoba - Gyermekrajzolás


Minden Adventvasárnap
Sószoba - Gyermekrajzolás
14 - 20 óráig  

Szines ceruzát hozz magaddal!